TamoSoft: Network Analysis Tools & Security Software
Contents

SmartWhois Help Documentation


    Return to the main product page
 
Om SmartWhois


SmartWhois är ett användbart nätverksprogram som gör det möjligt att söka all tänkbar tillgänglig information om en IP-adress, värdnamn, eller domän, inklusive land, stat eller provins, stad, namn på leverantören av anslutningen, administratören och kontaktinformation till teknisk support.

I skillnad från andra Whois-program, så kan SmartWhois finna information om alla datorer, oavsett var de är lokaliserade, frågar intelligent den rätta databasen och levererar all relaterad information inom några få sekunder. Programmet kan hämta information från mer än 60 servrar över hela världen.

SmartWhois kan spara den samlade informationen till ett arkiv. Användare kan ladda detta arkiv nästa gång programmet startas och sedan lägga till ytterligare information till filen. Denna funktion gör det möjligt att bygga och underhålla din egen databas över IP-adresser och värdnamn. Du kan även ladda en lista över IP-adresser som en textfil och sedan låta SmartWhois bearbeta hela listan.

SmartWhois är kapabel att cacha frågeresultat, vilket reducerar tiden det tar att fråga efter en adress; om informationen finns I cache-filen så visas den på en gång, och inga anslutningar till whois-servrar behöver utföras.