TamoSoft: Network Analysis Tools & Security Software
Contents

SmartWhois Help Documentation


    Return to the main product page
 
När man kör en fråga efter en IP-adress eller ett domännamn, då kan man ibland vara tvungen att söka på Internet efter viss specifik information, som t.ex domännamnet som du nyligen skickat en fråga om, administratörens namn, dennes e-postadress mm mm. SmartWhois kan utföra detta arbete på ett snabbt och enkelt sätt: Allt som du behöver göra är att markera den text som du vill söka mer information om, högerklicka på denna text och sedan klicka på menyposten Search for från snabbmenyn och avslutningsvis välja vilken av sökmotorerna som du vill använda dig av. SmartWhois kommer då att öppna denna sökmotors webbplats i din standardwebbläsare och sedan skicka din fråga.

Du kan även modifiera listan över sökmotorer som visas. Detta åstadkommer du genom att högerklicka i listan och sedan välja
Search for => Configure från snabbmenyn som visas. Ett fönster med en lista över sökmotorer kommer då att visas. Klicka på knappen Add om du vill lägga till en ny post till listan. Ange namnet på sökmotorn i fältet Name och skriv sedan in adressen till denna sökmotor tillsammans med taggen <QUERY>. Denna tagg (eller märkning) kommer att ersättas av den text som du angav i textfältet. Observera att du måste känna till den speciella syntax som används av den specifika sökmotorn, annars så kommer det inte att fungera. Om du vill redigera en post i listan, då markerar du den önskade posten, och klickar sedan på knappen Edit. Du raderar en post genom att markera den önskade posten och sedan klicka på knappen Delete.

Om du högerklickar i fältet över sökmotorerna, då visas följande meny:

Add – visar en dialogruta där du kan lägga till nya sökmotorer till listan.

Edit – visar en dialogruta där du kan redigera den markerade posten.

Delete – raderar den markerade posten från listan.

Copy – kopierar hela listan över sökmotorer och dess adresser, den markerade posten, sökmotorns namn eller dess adress till Urklipp.

Save As – sparar posterna som text, HTML, XML, eller XLS-format.